OVER EKOTUINEN

Ons werkgebied is Noord-Brabant. Onze meeste klanten wonen binnen een straal van 50 km rondom Tilburg.

Ekotuinen.nl is opgericht om te specialiseren in eetbare-, biodiversiteits-, permacultuur- en ecologische tuinen. Eerder was er namelijk al de website VrijeVormen.nl, dat sinds 2010 de officiële bedrijfsnaam is van het tuin- en timmerbedrijf.

Voorlopig blijft Ekotuinen een eenmanszaak, waarbij samengewerkt wordt met collega hoveniers, Permacultuurdocent, een tuinarchitecte, diverse timmerlui, een elektricien, en zelfs een kunstenaar. Dit werkt perfect, zeker in deze tijd. We beschikken gezamenlijk over al het benodigde grote en kleine materieel (zoals gravers etc.) om elke maat tuin aan te leggen. Op deze manier blijven we flexibel en veerkrachtig!

Mijn drijfveer en wens is de mooiste en meest verrassende ecologische tuinen te ontwerpen en aan te leggen, waarmee ik de zo broodnodige gezonde leefbare ruimte creëer voor de natuur (en dus ook mens) in uitbundige bloei en groei!

Daarnaast heb ik in 2012 een opleiding Permacultuur gedaan om de werking van de natuur te leren begrijpen, waarmee ik nu deze ontwerpmethode in kan zetten om de prachtige natuur te kunnen versterken met mijn ecologische tuinontwerpen.

Mijn interesses liggen op het gebied van cursussen in permacultuur, (ecologische) tuinarchitectuur, eetbare-, ecologische- en inheemse beplanting, biodiversiteit, keuken-, thee- en medicinale kruiden en (sier)bepanting en alle speelse mogelijkheden (wilgenwerk, leem etc.) om de tuin origineel te maken

Ik hoop dat de manier waarop ik tuinen ontwerp en aanleg mijn klanten op een praktische manier laat zien hoe hoe fijn de verbinding met die natuur is, hoe mooi hergebruik is, natuurlijke materialen zijn en wat het heerlijke gevoel is om weer meer in contact te komen..

Ik zou het fantastisch vinden als U, de klant, net zo enthousiast wordt over Uw tuin als ik, en U met Uw tuin weer anderen inspireert om meer in contact met de natuur te komen..

Tot ziens!