En wat gebeurt er als we bomen geleidelijk vervangen voor eetbare bomen?! Juist! Dan ontstaan er een Permanent Voedselbos waar we voornamelijk bezig zijn met oogsten..

In Thailand zijn er 'achtertuinen' die al generaties lang de gezinnen voor 95% van voedsel voorzien door dagelijks een rondje door de tuin te lopen en te plukken waar ze behoefte aan hebben!

In samenwerking met een aantal Permacultuur experts laten we op nagenoeg elk stuk land een Permanent Voedselbos ontstaan, niet alleen als vervanging van een bestaand bos naar eetbaar bos, maar ook vanuit een braakliggend stuk land worden er fantastische resultaten behaald in het aanleggen van een voedselbos.Een voedselbos bestaat overigens niet enkel uit bomen, maar is opgebouwd uit lagen van begroeiing net als bij een werkelijk bos. Bij een eetbaar bos werken we dan met eetbare kruipers, klimmers, kruiden, (bessen)struiken en van kleine tot grote eetbare bomen.

Ook voor het ontwerpen en aanleggen van Voedselbossen werken we samen met Permacultuur docent Martijn Ballemans van www.puurpermacultuur.nl

Van gedachten wisselen over de mogelijkheden bij U thuis?!

Neem dan contact met ons op!